Update cookies preferences

Uw oogonderzoek

Een Uitgebreid oogonderzoek is nodig om de juiste Contactlens voor het oog te vinden.

 

Dit begint allereerst met een voor geschiedenis(anamnese) heeft u al eerder lenzen gedragen of geprobeerd, zijn er bijzonderheden dat betrekking heeft om de ogen waar wij rekening mee moeten houden. Dit kan van gebruik van medicijnen tot familiare afwijkingen zijn. Dit zijn belangrijke onderwerpen om een juiste oogmeting te verrichten.

 

Zodra wij de geschiedenis weten beginnen we met de Oogmeting om zo te weten te komen wat de Oogafwijking (sterkte) is en hoe scherp u daarmee kan zien. (Visusbepaling) De oogdrukmeting is van belang om de gezondheid van het oog verder te bepalen. Zijn al deze metingen goed dan gaan we door met het meten van de curve van het hoornvlies door middel van een keratometer met deze gegevens kunnen wij de juiste parameters van de lens bepalen. 

Ten slot kijken we met een spleetlamp onderzoek naar de algemene gezondheid van het oog o.a. is er genoeg traanvocht, hoe zien de kleine bloedvaatjes eruit. Is dit al goed dan zorgen wij ervoor dat er voor u ogen een passend lens wordt besteld.


Als u contactlenzen draagt is het verstandig om uw ogen halfjaarlijks tot jaarlijks te laten controleren om de gezondheid van de ogen te waarborgen. Zijn er problemen dan zijn we er tijdig bij.

 

Bij Gelink optiek & Lenscentrum Hengelo werken wij uitsluitend met het Nieuwste apparatuur om zo de meest nauwkeurige metingen te kunnen verrichten.

 

Heeft u Contactlenzen of altijd al Contactlenzen gewild Kom langs of maak een afspraak.