Update cookies preferences

Verschillende soorten contactlenzen

Gelink Optiek & Lenscentrum Hengelo heeft al meer dan 60 jaar ervaring om het gebied van ogen en Contactlenzen. 

 

Zachte Contactlenzen zijn er in verschillende soorten en maten. Een greep uit de mogelijkheden:


Dag lenzen: Deze worden dagelijks gedragen en s ’avonds voor het slapen uitgehaald en weggegooid, voordeel van dit soort lenzen is dat je dagelijkse een verse schone contactlens draagt en verder geen bewaar en schoonmaakvloeistof hoeft te gebruiken. Ideaal voor vakantie en sportactiviteiten.


Weeklenzen worden meestal dag en nacht gedragen dit is mogelijk omdat deze van een hoog zuurstof doorlatend materiaal zijn gemaakt hierdoor kan dit veilig worden gedaan mits de oogcontrole het uitwijst dat uw ogen er geschikt voor zijn.


Maandlenzen worden maandelijks gewisseld en worden voor het slapen uitgehaald en in een bewaar vloeistof gelegd om ze de volgende ochtend weer in te doen. Meestal moeten deze lenzen ook worden schoongemaakt afhankelijk welke vloeistof er gebruikt wordt.

3 maand lenzen zijn Contactlenzen die speciaal voor uw ogen worden gemaakt ook wel maatwerk lenzen genoemd. Deze lenzen zijn in hogere sterktes, cilinders, en krommingen te maken waardoor deze voor elk oog geschikt zijn. Uniek voor u gemaakt!


Vormstabiele (harde) Contactlenzen zijn er ook in verschillende soorten hierbij de meest voorkomende: 


Nacht Lenzen is een unieke contactlens die alleen s nachts gedragen wordt. Deze lens zorgt ervoor dat oog vorm wordt aangepast zodat u overdag scherp kan zien. Wilt u weten of u geschikt bent voor Nacht lenzen? Maak een afspraak met een van onze contactlens specialisten.


De traditionele vormstabiele (harde) contactlens is een lens die speciaal voor uw oog opmaat gemaakt wordt en een stabiele en scherp zicht geeft.


Heeft u leesproblemen en wilt u dit oplossen met contactlenzen, Vraag naar de mogelijkheden voor elke type oog een passende oplossing.